Mandidja’s
brons - h. klomp - 2005 - 30x25x10cm - verkocht
De opdrachtgever wilde graag twee vrouwen die beweging symboliseren. Omdat de opdrachtgever ge´nteresseerd is in andere culturen en altijd prachtige sieraden draagt is dit beeld van trotse vrouwen ontstaan. De naam mandidja's is ontleend aan de arm– en enkelsieraden die vrouwen in Guinee-Bissau dragen.
You're welcome
brons/steen - h. klomp - 2005 - 20x15x20cm - verkocht
In het beeld is geprobeerd de gekoesterde zachtheid van een oud dametje weer te geven. Daarom is gekozen het los op een steen te laten zitten waarbij afhankelijk van de stemming haar gedraaid kan worden. Ze zit op een rots in een liefdevolle houding te wachten..
Rappers
brons - h. klomp - 2005 - 200x30x30cm
Dit beeld is gemaakt na vele mediaberichten. Dit beeld kan als object draaien en roept daardoor veel vrolijkheid en spanning op.
Gezag met gezicht
speksteen - h. klomp - 2005 - 42x15x15cm
Dit beeld is spontaan gehakt nadat een symposium voor het werk was bezocht. Het symposium had het thema “bewegen, bewogen worden en in beweging komen”.
Una paloma 2
brons - h. klomp - 2005 - 25x25x7cm - verkocht
Wat kunnen we zeggen over de symboliek in het beeld? Zoals u ziet zijn de man en de vrouw door de grondplaat (het huwelijk) met elkaar verbonden maar hebben tegelijkertijd de vrijheid om hun eigen stappen te blijven zetten.
Hofhouding 2
brons - h. klomp - 2006 - 35x30x20cm - verkocht
De opdrachtgevers wilden een soortgelijk beeld als "hofhouding". In hofhouding 2 zijn de individuele wensen en interesses van de opdrachtgevers hopelijk verwerkt.
Hof in balans
brons - h. klomp - 2006 - 3stuks 15x12x7cm - verkocht
Deze beelden zijn in een serie van tien exemplaren gemaakt en dienen als relatiegeschenk. De drie raadsheren op de bal symboliseren het tuimelen/overwegingen maken/wikken en wegen om tot een rechtvaardig besluit te komen.
Rechterlijke catwalk
brons - h. klomp - 2006
Bij deze toga's zijn verschillende kledingaccenten aangebracht. Ze vertonen nu symbolen van de rechtbank, het gerechtshof en de Hoge Raad.